CUBA – på motorsykkel tur! Hola :-)

CUBA – på motorsykkel tur! Hola :-)

Avreise 26.3.2019 Hjemreise 5.4.2019 Påmeldingsfrist 30.11.2018

ei

Etter lang ventetid er det endelig klart, vi drar til Cuba! Sol og vakre mennesker, kultur og mye historie! Vi besøker mange av severdighetene, besøker flere typer museer og skal tilbringe mye tid med de som bor på Cuba!
Det brukes lokale guider, og vi skal delta på mange aktiviteter, samt en unik sjanse til å delta på et MC Treff på Cuba!
Turen blir arrangert av Cuba Bikers Det er følgebil på turen og de fleste måltider er inkludert!
Benytt sjansen til å oppleve noe helt spesielt på motorsykkel!
Merk: Kun 3 ledige motorsykler, vær rask!

thumbnail_8566_Royalton_Hicacos_Resort,_Show_im_Theater

thumbnail_82_Habana_Vieja,_Foto_mit_Zigarre_in_Alt-Havanna

 

 

 

 

 

 


26.3.2019
Avreise til Cuba, fra Oslo, via f.eks. Paris. Man kan selv velge direkte fra nærmeste flyplass til f.eks. Paris.
Man kan også reise over et par dager før 🙂 Kontakt oss for detaljer og spørsmål.

26.3.2019 Ankomst Havana, transfer til hotellet, og det blir arrangert velkomst middag. Vi bor på Villa Castellon.

27.3.2019 Havana – Vinales – 210 km

Etter frokost skal vi hente motorsyklene. Lunsj blir i Los Cimarrones Cave, og turen fortsetter til Vinales Valley. Det blir tobakksruten til Pinar del Rio, den grønneste av alle kubanske provinser, vi ser det imponerende kalksteinstårnet Mogotes og har panoramautsikt mens vi kjører igjennom dalen. Tar en cocktail på slottet Castillo de las Nubes. Stopper på utsiktspunktet Los Jazmines. Vi bor på Casa Particular Vinales.

28.3.2019 Vinales – Las Terraza – 215 km

Vi drar og besøker UNESCO´s biosfære reservat i Sierra Rosario. Kjører igjennom en av Cubas eldste og viktigste nasjonalparker. Skal også besøke tobakksbonden Montesinos, kjøre igjennom tobakk åkrer, og et tørkehus.
Stopper på fabrikken – Fabricia de Tabaco Vizcaino, hvis de holder åpent.

Vi kjører videre til hovedstaden og skal bo på Villa Castellon, frem til 1.4.2019.

ei-2

29.3.2019 – 1.4.2019 – Havana og L.A.M.A. Rally – Motorsykkeltreff

Nå er vi invitert til å være gjester på dette lokale motorsykkel treffet. Man kan også bruke noe av tiden til egne opplevelser, eller bare slappe av på stranden en dag. Eller vandre i byen.

29.3.2019 – Vi er invitert ut på motorsykkeltur, som gjester hos LAMA, dette blir en unik mulighet til å få se deres motorsykler, snakke med de lokale som har samme interesser som vi har! Det blir sikkert fest og moro også.

dav

30.3.2019 – Ny dag med motorsykkel tur. Nå ut på Treff tur! 🙂

maxresdefault-1
31.3.2019 – Det skal arrangeres diverse leker og konkurranser, stort party på kvelden og utdeling av diverse premier og priser. Kanskje noen av oss, får for lengste kjørte klubb 🙂

img5467exc1

Mer informasjon om disse dagene kommer, nærmere avreise.

1.4.2019 – Havana – Playa Giron – 300 km

Etter noen festlige dager, skal vi kjøre inn i landet til den legendariske Svinebukta ved Cienfuegos. En havneby kjent for sin franske koloniale arkitektur, også kjent som “South of Pearl”. Vi skal på guidet tur på museet og få vite alt om den mislykkede USA invasjonen i 1961. Besøke Tomas Terry teater og Palacio de Valle. Det blir middag på den kjente restauranten Villa Lagarto, kjent for sin sjømat og lokale retter. Vi bor på Hostel Tania y Adrian.

ei-4

ei-3

 

 

 

 

 

 

 

2.4.2019 – Cienfuegos – Trinidad – 85 km

Vi starter ut på den panoramiske kystveien til Trinidad, et UNESCO kulturarvsted, med en fantastisk arkitektur. På besøk til Hacienda La Vega og se den vakre naturen i området. Mulighet for en ridetur eller snorkel dykking!
Vi skal besøke den kjente keramikk fabrikken, Casa del Alfarero og hvis du ønsker tar vi også turen innom Historico Municipal, som viser koloniale møbler og gjenstander fra slavetiden.
Bor på Hostal Vivian y Pablo.

3.4.2019 – Trinidad – Hanabanilla – 100 km

Har kan du starte dagen med en fantastisk tur i en zip-line! Nyt den fantastiske opplevelse av å suse igjennom sukker mølle dalen – Canopy Tour Valle de los Ingenios. Når vi er ferdig med dette skal vi  kjøre innom utsiktspunktet Mirador Valle de los Ingenios på vei til Santi Spiritus. Vi stopper også ved slave tårnet med fantastisk utsikt over dalen ved Suger Cane Mills. Det blir også en utflukt til El Nicho med lastebil / varebil. Noe dårlig vei for MC…
Bor på Hotel Hanabanilla ved bredden av et reservoar, omgitt av fjellene i Sierra del Escambray.

thumbnail_10428_Paradisus_Rio_de_Oro,_Strandthumbnail_8554_ROC_Presidente_Hotel,_Zigarren-__Weinlounge

 

 

 

 

 

 

 

4.4.2019 – Hanabanilla – Havana – 355 km

Kjører på Autopista A1 via Jaguey Grande. Vi skal besøke Santa Clara., hvor Che Guevara feiret sin største seier og også ligger begravet. Memorial Ernesto Che Guevara står her og besøke museet om Che´s liv og død.
Besøker den kubanske skulptøren Jilma Madera og festningen Castillo de los Tres Reyes del Morro, som ble bygget fra 1589-1630. Det største spanske forsvarsverk i “den nye verden.” Vi bor på Villa Castellon.

5.4.2019 Hjemreise

Vi pakker og sier farvel til nye venner og starter på turen hjem. Husk pass og visum, samt sjekk at du har det i håndbagasjen!

Priser i USA dollar.  Det er Cuba Bikers som arrangerer denne turen.
Send Påmelding til oss og den blir videresendt til dem. Du mottar da et registreringsskjema fra dem.

Vi hjelper deg uten kostnad med flybilletter og sender deg en link for bestilling av visum.
Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål. Vi er også med på turen.

Pris for sjåfør i enkelt rom: $ 4.325
Inkludert: Rundtur i Havana av lokal sjåfør. Følgebil med bagasje og ekstra mc. Utflukter, besøk, lokal guide, 10 overnattinger, 10 frokoster, 6 lunsjer, 5 middager. Leie av Harley-Davidson motorsykkel med passasjer.

Noen tips: Ta ut kontanter på flyplassen, valuta er CUC, som tilsvarer amerikanske dollar. Det er også minibanker i Havana. Ikke drikk vann fra springen, heller ikke puss tennene, bruk flaskevann! Vær forsiktig med gatekjøkken mat, hvis du ikke ser at de har kjøleskap. Tar du taxi, er det lurt å avtale pris på forhånd. Man får kjøpt wifi kort til 1 CUC pr. time. Ta med pass / kopi av pass for å kjøpe wifi kort. Lobby baren på Hotel Parque Central, skal visstnok ha den beste wifi forbindelsen. Stor utvalg av steder med musikk, spisesteder, spør 🙂 Visum må man ha!

Lurt å ta med er toalettpapir, og alle sanitære artikler du bruker ellers! Lite eller ingenting å få kjøpt.
Kan også være fint å ta med en knekkebrød pakke og litt pålegg.

Det er mange på Cuba som har en vanskelig hverdag og de setter pris på nesten alt du kan gi fra deg av brukte ting!
Populært er også; brukte sko / klær, såpe, sjampo, parfyme, ballonger til barna, kulepenner, tannkrem, tannbørster, tyggegummi, sjokolade, lommelykt m.m.
Ta gjerne kontakt med Casa Norge i Trinidad, som gjerne hjelper med å fordele ting du kanskje kan avse, du kan søke de frem på nettet! Eller ta kontakt med oss.

Bli med på tur!

IMG_5459exc1

 

 

EnglishFrenchGermanNorwegian