Sør-Afrika – Die Hell, Baviaanskloof m.m.

Sør-Afrika – Die Hell, Baviaanskloof m.m.

IMG_4535

Avreise 8.1.2022 Hjemkomst 22.1.2022 Påmeldingsfrist 30.9.2021

Max. 6 deltagere. Ingen passasjerer. Ingen følgebil. Minimum 4 deltagere. Man kan også være færre, men da må vi diskutere hvordan vi gjør dette. Det forutsettes at man behersker gruskjøring og har god erfaring på motorsykkel! Benytt sjansen til å være med på denne eksklusive turen! Du får en BMW GS 800, men kan oppdateres. Min. 4 deltagere. 2 uker, i sol og varme. Blir mye støv og grus, husk motorsykkel utstyr som er laget for den type tur.

Ta kontakt hvis dere er f.eks. venner som har lyst til å gjøre dette.
Da kan vi være litt fleksible på datoer.

Verdens ”beste motorsykkelland”, fantastiske veier, utrolig natur, og ikke minst menneskene vi møter! Dette helt spesielle og eksotiske landet består av et område som er omtrent like stort som Frankrike og Spania til sammen. Landet består av ørken, fjell, sletter og hav, det er nesten som 4 – 5 forskjellige land. Vi starter i Cape Town,  ser på byen og severdigheter. Starter vår tur øst på Garden Route, videre på Route 62, deretter blir det fjellpass, grusveier og ikke minst igjennom Baviannskloof, Swartzberg Pass og dagstur til Die Hell.
Dette er virkelig et eventyr på motorsykkel!

Table Mountain med Cape Town

Lørdag 8.1. – Avreise 

Avreisen fra Skandinavia skjer via en europeisk storby. Vi fortsetter turen sørover på kvelden og flyr om natten med ankomst i Cape Town søndag morgen / formiddag.

Søndag 9.1. – Cape Town – Ankomst

Etter ankomst skal vi gjennom passkontrollen. Der vil du få visum for 90 dager. Deretter er vi klare for bagasjebåndet. Etter å ha samlet sammen bagasjen, reiser vi til hotellet. Dagen brukes til å slappe litt av, se på kart og planlegge de neste dagene.

Mandag 10.1. – Cape Town – kjøre til Cape of Good Hope

Etter frokost, reiser vi og tar ut våre motorsykler. Husk kjøreutstyr og hjelm.
Ha med pass, førerkort og kredittkort klart for depositum. Etter å ha underskrevet leiekontrakten, går vi igjennom alle funksjoner på motorsykkelen og sjekker at det ikke finnes lakkskader, riper osv.
Vi sjekker oljen hver dag og etterfyller hvis nødvendig.
Turen går til Kapp det gode håp! Dit ned går den legendariske The Chapmans Peak, en fantastisk vei for motorsykkelkjøring!

Vi kjører innom Clifton, byen hotteste strandområde, videre til Houts Bay og hilser på pingvinene i Simons Town. Det er skiltet med “fare for pingviner”! Når vi nærmer oss sydspissen er det mye bavianer! Vær forsiktig hvis du stopper, det har skjedd at de hopper opp og stjeler alt som er løst. De finner gjerne mat, mobiltelefoner og nøkler. Tar en kort lunsj og ser oss rundt, før vi kjører tilbake til CT. Vi parkerer motorsyklene på hotellet og møtes etterhvert i resepsjonen.
Det blir fest middag på Mama Africa.

Tirsdag 11.1. – Cape Town – Swellendam

Etter frokost pakker vi sammen. Vi starter opp i rolig tempo, kommer raskt inn på N2 og fortsetter nordøst ut av storbyen Cape Town. Vi tar den første stoppen etter ca. 30 min, tid for å løse litt opp, sjekke at alt fungerer. Husk vann og solkrem! Ferden fortsetter inn på R406 og vi får litt småveier og første kontakt med grus. Videre igjennom vakre områder og vi ankommer den vakre byen Swellendam. Tid for å smake Biltong.

Onsdag 12.1. – Swellendam  – Knysna

Etter frokost kjører vi sør på grusvei til Ouplaas, videre til Malgas, tar den håndtrukne ferja og fortsetter til Suurbraak, opp til det kjente fjellpasset Tradouw, vi kjører igjennom og kommer til vakre Barrydale.

_DSC0128_1_620_412_80_s

Plutselig dukker den verdenskjente Ronnies Sex Shop opp i hetedisen. Tid for en kald drikke og ta bilder, henge opp et visitkort og snakke litt med Ronnie. Enda et av disse merkelige stedene som samler på undertøy!

IMG_4494

Vi svinger av på grusveien mot Brandrivier og videre til Langberg, gjennom 2 fjellpass på R327. Etter lunsj, ser vi på klokka og velger veien videre til Knysna, som uttales ”Nyznha”. Den ligger ved kysten omtrent midt i området som kalles Garden Route. Vi kommer direkte inn i byen på N2 og her finner man mange eldre Viktorianske hus og små kafeer, gallerier og en rolig atmosfære. Byen er også kjent for produksjon av tømmer, nord for byen finner man store områder med skogsdrift.

Det finnes flere lokale restauranter og barer. Vi anbefaler en lokal restaurant / bar: Oldes Pub & Restaurant. Her blir vi alltid godt mottatt og treffer ofte de lokale sør afrikanere. Knysna et også kjent for sin sjømat! Her har de stor produksjon av østers og de er kjent for sin gode smak. Knysna Oyster Company, åpnet i 1949 og er i full drift enda. Ryktene sier også at man i skogene rundt Knysna har noen av de siste ville elefanter i SA, altså dyr som ikke er i en nasjonalpark. I lagunen kan man ta en tur med et damplokomotiv, en riktig flott tur.

Torsdag 13.1. Knysna – Joubertina

Etter frokost fortsetter vi rett nordover på R339 og svinger inn på R340. Ut på Garden Route, vi har det indiske hav til høyre. Snart kommer vi til Bloukrans River Bridge og det er dagen for det store strikkhoppet! Verdens høyeste, hele 216 m. Anbefales på det sterkeste. De har også noe de kaller Flying Fox, man sitter i en sele og suser ut på en 200 m lang wire! Gi oss beskjed hvis du skal hoppe! Vi ønsker ikke å la alle vente, da dette kan ta lang tid.

IMG_4503

Vi tar veien igjennom Tsitskamma National Park hvis veien er tørr og fin. Her kan det ofte være hardt vær i perioder. Husk at det ikke er lov å mate bavianene langs veien. Vi fortsetter videre på N2 og krysser Storms River, vi svinger av N2 og kommer snart inn på R62. Ved Heights tar vi av på en grusvei og se opp for mennesker og dyr! Og skal overnatte på et fantastisk sted, like etter Joubertina.

JIM_8403

Vertskapet har en afrikansk farm, og vi bor i forskjellige hus, på begge sider av veien. Her er standarden B&B og noen må kanskje dele badeværelse eller dusj. Elize, og hennes familie lager en helt spesiell kveld for oss. Husk å få tatt et bilde av solnedgangen i fjellene!

Vertskapet lager en ekte Sør Afrikansk Braai for oss. Her grilles det kjøtt i store mengder! Og som tilbehør er det alltid mye salat og kaldt drikke. De lager også en bar for oss, hvor man betaler selv.

Fredag 14.1 – Joubertina – Baviaanskloff Lodge

IMG_0127

Vi kjører mot Port Elizabeth og tar inn på R332, den berømte og litt beryktede veien som tar oss igjennom denne fjellkjeden. Mye dyreliv, flotte utsiktspunkter og en herlig motorsykkel vei.

map4_orig

Vi skal bo på en lodge og her er det mulighet for ekstra tur, både om kvelden og tidlig morgen!

94580626-orig

Lørdag 15.1. –  Baviaanskloof Lodge – Prince Albert

R62,  vi fortsette vestover. Et fantastisk landskap! Vi kjører igjennom små landsbyer og kommer nært innpå menneskene i området. Nå er vi midt i området som kalles Karoo, tørt og tøft! Dette er strutsen sitt hjemland.

JIM_8350 JIM_8355

Vi kjører av R62, mot Uniondale inn på R339, grus til Buffelsklip, R341 til De Rust, igjennom Meiringspoort og de fantastiske områdene via Klaarstroom, igjennom Swartberg og krysser elven ca. 25 ganger.

IMG_4242
Prince Albert er en liten og koselig landsby. Vi skal overnatte hos gode venner som driver et flott B&B. Og middag hos en svært farverik dame, med dagens på menyen. Tar med eget drikke.

Søndag 16.1. – Prince Albert 

Etter flott hjemmelaget frokost, gjør vi klar for turen inn til Die Hell! Vi lar bagasjen bli igjen og tar med mye vann, mat, og annet utstyr som kan bli nødvendig. Denne turen er på eget ansvar, som det også står på skiltet når vi kjører inn. Her er det ingen dekning på mobil, ingen bor her, og turen inn / ut tar ca. 8 timer.
Det er grus, elve leier, bratt og mye stein. Se opp for ville dyr!

P1000818    IMG_4243

Vi drar tilbake til Prince Albert og hopper i poolen.

Mandag 17.1. – Prince Albert – Matjiesfontein

Vi starter ut på R407 og kjører inn på grusveien via Dwyka. Tar N1 til vi svinger litt nord på grusveien til Hilandale og videre sør til Matjiesfontein, en historisk by, hvor også det Blue Train, stopper. Vi skal bo på et fantastisk hotell, med en like spesiell bar.

IMG_3413


FullSizeRender

Tirsdag 18.1. – Matjiesfontein – Gansbaai

Etter frokost og kanskje et varmt kildebad, starter vi ut på N1, tar av til Touws River og kjører grusveien til vi kommer inn på den fantastiske R318, 2 fjellpass på veien inn til Montagu. Sjekk høyden på Rooihoogte Pass, 1234 m.

Nå skal vi helt sør på det afrikanske kontinentet, faktisk så lang det går! Rett igjennom Kogmanskloof Pass, til Stormsvlei, R317 til Kykoedie videre til Bredasdorp og L’ Agulhas.

IMG_1732

Her kan du ha en fot i Atlanterhavet og den andre i det Indiske Hav.
Mektig natur.

Onsdag 19.1. – Gansbaai – Cape Town

Vi skal nå kjøre den berømte og vakre R316 til Caledon.

IMG_1742

Derfra tar vi R320 ut til kysten, som vi følger hele veien til Gordons Bay og Strand.

IMG_1747

Derfra kjører vi inn til CT og leverer motorsyklene.
Vi skal bo på samme hotell som sist.

V & A Waterfront Cape Town: Her finner du informasjon om alt som skjer i området! Planlegg ting du selv gjerne vil oppleve! Dette er din tur!

Torsdag 20.1. Cape Town – Andre aktiviteter

For de som ønsker det, er dette dagen for å besøke en safaripark! Man blir hentet tidlig om morgenen, kl 0600. Velkomstdrikke og frokost i parken ca kl 0800. Kl. 0900 starter safari turen som skjer i jeep med guide. Kl. 1230 er det lunsj koldtbord. Det er også svømmebasseng man kan benytte. Kl 1630 er det retur til hotellet i CT.
Dette koster ca Nkr. 1990,- alt inkl.

For de som ønsker å fly en utrolig helikopter tur, anbefaler vi Sport Helicopters. De finner du på Waterfront, hvor de også har sin landingsplass.

Hvis du foretrekker mer lavtflyvende aktiviteter, kan vi anbefale dykking med Hvithai.

Vi avtaler tidspunkt og sted for en felles middag på kvelden.

Fredag 21.1. – Hjemreise

Etter frokost er det tid for å pakke koffertene! Utsjekking er kl.11.00.

Man må være på flyplassen senest 2 timer før avreise!

Husk å ha pass og billett i håndbagasjen!

Lørdag 22.1. –  Ankomst Skandinavia

Bli med på tur!

 

EnglishFrenchGermanNorwegian