Western USA – 2018

Western USA – 2018

        images      images-2        images-3
Avreise: 24.8.2018 Hjemkomst 8.9.2018 Påmelding: 31.12.2017

Vil du oppleve en kombinasjon av flere turer, anbefaler vi denne! Turen er laget slik at du får med deg “the best of the best“! Fra start i Los Angeles, reiser vi ut i ørkenen på Route 66, Barstow, Outman, Kingman. Videre til Hoover Dam, Las Vegas i 2 dager, gjennom Death Valley, western byen Lone Pine som ligger vakkert under Sierra Nevada fjellene. Vi kjører igjennom Yosemite Nasjonalpark, Sonora og over Golden Gate til det som kanskje er USA sin vakreste by,
San Francisco, hvor vi blir i 2 dager. Videre sørover på den berømte Higway 1 langs Stillehavet, til Los Angeles.

Fredag 24.8. – Avreise Oslo og ankomst Los Angeles 

Lokaltid er 9 timer bak norsk tid! Los Angeles er en stor by! Her sier man at det er ca 12 – 15 millioner mennesker og enda flere biler! Byen er stor i utstrekning og delt opp i flere bydeler. Den har også et fantastisk tilbud for tilreisende! Til dere som skal være noe dager i LA, prøv å finne de aktivitene du vil oppleve og vi hjelper gjerne til med bestilling av billetter osv. Det er store avstander og leiebil er billig, anbefales hvis dere er flere. Tur til Universal Studios, Venice Beach, Hollywood, Santa Monica og Rodeo Drive er noen blant mange ting man kan delta på.

images-4

Søndag 26.8. – Los Angeles, hente motorsykler – kjøre til Barstow

Etter frokost og pakking av følgebilen, drar vi til Eaglerider og henter motorsyklene. De har et lite utvalg av klær, støvler, jakker, t-skjorter og hjelmer, man kan kjøpe i butikken hos utleier. Ha førerkort og kredittkort klart for depositum. Etter å ha underskrevet leiekontrakten, går vi igjennom alle funksjoner på motorsykkelen og sjekker at det ikke finnes lakkskader, riper osv.

Vi kjører raskt ut av LA og ut på Route 66, The Mother Road. Vi tar en stopp etter en stund og sjekker at alt sitter fast og er i orden. San Bernadino, her var det 2 brødre som startet med å steke hamburgere, det er nå den verdensberømte kjeden med gul M. Det går nå rett vest, Fontana, Upland og Azusa, shoppingsentre, bydeler, alt grodd mer eller mindre sammen.

Kjør forsiktig, ta vare på deg selv! Viktig at du føler deg trygg. Slipp trafikk inn, slik at den kommer ut og du kan kjøre opp til din plass igjen! Nå kommer vi ut i Mojave ørkenen, et av de tørreste steden i verden, videre til Oro Grande, stopper ved den beryktede Iron Hog Biker Bar, fortsetter til Helendale, med sitt stripper museum Lenwood og ankomst Barstow. Ca 22.000 innbyggere, et trafikk knutepunkt. Eget Route 66 Museum og en spesiell McDonalds restaurant. Idle Spurs Steak House – biffer og full bar. Slash X Ranch Cafe – biker bar. Mollies Pub – 1309 Main Street, godt utvalg av kalde drikker!

Mandag 27.8. – Kingman

Etter frokost, fortsetter vi i ørkenen, Daggett, en gruveby, Newberry Springs og stopper på den berømte Bagdad Cafe, en av fyrene der bygger egne sykler. Ludlow, Amboy med 2 innbyggere, stopper på Roy’s Motel and cafe for en kald en, Goffs, se opp for lange og store tog. Needles og da er vi i Arizona, kjører til Oatman, en virkelig opplevelse.

images-5

Kjører videre mot Kingman på ettermiddagen og det er en av jordens beste motorsykkelturer! Kingman, ca 20.000 innbyggere. Mojave Museum, Santa Fe tog museum.

Her har de en biker bar som ble kjent gjennom serien om Biker Jens. God mat og mye trivelige folk! Maddog’s Doghouse Sports Bar & Grill.


Tirsdag 28.8. og onsdag 29.8 – Las Vegas

Vi skal ikke kjøre så langt, kan være greit med sen avreise… Vi kjører nordover på 93. Stopper ved Hoover Dam og ser oss rundt, her kan man få omvisning inne i anlegget. Fortsetter via Boulder City og ser Lake Mead, og ankommer Las Vegas. Vi har 2 netter her! Denne byen har alt! Vi besøker verdens største Harley butikk. Tar en matbit på H-D Rock Cafe. Ser på casinoene. Og et besøk i Stratosphere Tower anbefales. De har flere biker barer i byen, en herlig er – Hogs and Heifers www.hogsandheifers.com Mange steder med live music, bluesklubber osv. Et sted for å feire en drømmetur på MC! Vi hjelper deg gjerne med å arrangere et bryllup! Herfra kan man virkelig se denne merkelige, fascinerende byen! Streng sikkerhetskontroll før man får gå inn i heisen til toppen. Her er det så mange forskjellige aktiviteter å velge i, at vi anbefaler at du tar en titt på nettet.

c157_tn        neweaglelogo

Mange velger for eksempel å ta helikopter tur til Grand Canyon. Anbefales!

www.lasvegas.com

Torsdag – 30.8. – Lone Pine

En dag med imponerende landskap og herlige veier! Starter på 160 mot Pahrump. Dette er virkelig inn i cowboy land, røde fjellformasjoner, den mektige Death Valley, med Badwater.
Snitttemperatur i juli er 47 gr! Vi er ca 85 meter under havoverflaten, dalen er 200 km lang og høyeste fjell er 3368 m. Her lever mer enn 900 plantearter!. Dette er virkelig et sted man husker å ha kjørt motorsykkel. Furnace Creek Ranch, Stove pipe Wells, Panamint Springs og Lone Pine. Er det for varmt, kjører vi utenom! Ta da en morgentur fra Las Vegas istedenfor.

images-16

Lone Pine har ca 2060 innbyggere. Mer enn 300 western filmer er spilt inn her. Her finner man også en av USA’s kuleste barer, Jake’s Saloon, beryktet / berømt for sin lokale gjeng!
Legenden sier at myten om at ”hvis du blunker så misser du den”, oppsto her. Byen er berømt fordi mere enn 300 westernfilmer er spilt inn her. Skyggene av Hopalong Cassidy, Roy Rogers og Cisco Kid svever rundt hjørnene her. Hvert år i oktober avholdes Lone Pine Film Festival her, med Hollywood’s filmstjerner tilstede. Vi tar en titt inn på Indian Trading Post. Her finner man signaturen til kjente filmstjerner som, Errol Flynn, Maureen O’Hara, Gary Cooper og Barbara Stanwyck, på vegger og vinduer. Og enda i dag kan man oppleve å se en gullgraver med hakke og spade, på vei ned hovedgata! Vi er nå i ekte cowboy & indianer land! Vel verdt en kveldstur på sykkelen, eller en tidlig morgen. Et meget vakkert område hvor mange fra skandinavia slo seg ned.

Fredag – 31.8. – Yosemite – Sonora

Etter å ha fått i oss frokost og gjort klar syklene, drar vi videre nordover på 395. Veien skifter fra ørken til grønne lier, farvene og lukten av naturen er helt spesiell her. Vi svinger inn på 120 og rett inn i Yosemite nasjonalpark. Her er det herlige svinger og en opplevelse å sitte å nyte naturen i tillegg. Vi anbefaler at man tar en tur i området, man kan bli med på en guidet tur hvis man ønsker det.

images-7

Mange kommer gjerne tilbake hit og blir i mange dager. President Lincoln fredet området for ettertiden allerede i 1864. Her finnes 240 forskjellige fuglearter, 80 pattedyr og mere enn 1400 planter. Når natten faller på, blir himmelen mere hvit en svart, dette skyldes at vi er langt unna menneskenes kunstige lys. Stjernene kan telles i milliarder. En stor kontrast til Las Vegas for et par dager siden!

images-8

Lørdag 1.9. og søndag 2.9. – San Francisco

Nå skal vi kjøre videre mot vest, vi kommer etterhvert inn på motorvei som skal ta oss helt frem til San Francisco, med ca 800.000 innbyggere. Vi kjører mot San Leandro, Oakland og Berkley på 580 og skal ut på den berømte Highway 1 som tar oss til Golden Gate, den verdenskjent bro som åpnet i 1937, er et ikon. Den er rød, 2737 meter lang, tårnene er 227 meter høye, her stopper vi for å ta bilder med byen i bakgrunnen. Vi stopper like før brua og har en fantastisk utsikt inn mot byen. Et flott sted for bilde av seg selv på motorsykkelen med Golden Gate og byen bak. Det koster noen dollar å kjøre over brua, men er vel verdt det. Det er en herlig følelse å kjøre motorsykkel med Stillehavet på den ene siden og San Francisco på den andre!

images-9  images-10

Mange kaller dette for verdens vakreste by! På Pier 39 finner man Hard Rock Cafe og båten til Alcatraz går fra Pier 33. Ta gjerne buss eller trikk på Market St. Line inn i byen, prøv den kjente kabelbanen som er så kjent fra alle spillefilmene. Hva med en tur opp i de berømte bakkene ved Noc Hill, hvor Steve McQueen kjørte Mustang? Et besøk i Chinatown med lunsj kan absolutt anbefales. Det sies at dette er den største bosetning av kinesere utenfor China, mange fødes og dør uten å lære engelsk eller forlate Chinatown. Her finnes en flott HD og BMW butikk, de ligger like ved hverandre. Prøv middag på en av de mange skalldyr restaurantene ved havna! Her finnes også steder med live musikk.

Mandag 3.9. – San Luis Obispo

Så starter turen sørover på H1, denne vakre kystveien som ender i Los Angeles. Først kommer vi til Half Moon Bay, en by for surfere. Sør for byen ligger Pigeon Point Lighthouse, et landemerke og vel verdt et foto. Sør for Carmel, denne litt eksklusive og søvnige småby hvor Clint Eastwood var ordfører, kommer vi til Bixby Creek Bridge, åpnet i 1932 og en meget vakker bro og et naturlig stoppested. Litt sør for broen ligger det lille hippisamfunnet Big Sur og her må man passe på å kjøre innom, forfatteren Henry Miller bodde her i mange år og det finnes er bibliotek som bærer hans navn, en svenske som jobber her gir en omvisning for skandinaviske gjester.

images-11

Highway 1 – en av verdens flotteste motorsykkelveier! Det finnes 29 bruer på denne strekningen. Vi stopper i Big Sur Village, en helt spesiell by! Vi stopper i en park og ser på sjøløver og sel. Så er tiden kommet for Hearts Castle, bygget av den eksentriske mediamannen William Randolph Hearst. Bygningene ligger et stykke fra hovedveien. Her kan man velge forskjellige omvisninger, fra 2 timer og oppover. Big Sur er også navnet på denne ca 150 km lange strekningen ned til Hearst Castle. Dette slottet, eller mere riktig området med flere byggninger som inneholder ikke mindre enn 56 soverom og 61 bad. William Randolph Hearst, aviskongen og mediemann, ble ufattelig rik og startet byggingen av området i 1919. Man kan velge 5 forskjellige omvisninger, de tar ca. 2 og valgfritt om man vil se en film om W.R.H. etterpå, og man fraktes opp til området med buss. www.hearstcastle.com

images-14

Cambria,en liten by som absolutt er verdt en stopp, særlig hvis man er glad i antikviteter og gamle amerikanske biler, de står ofte parkert i hovedgaten. Kjøp f.eks. et bilskilt og ta med hjem. I det fjerne dukker så Morro Rock opp, et fuglefjell som har en meget karakteristisk form. I Morro Bay er det flott utsikt til ”The Rock”, en liten fiskerby med mulighet for fersk sjømat på restaurantene langs havnepromenaden. Etter en tur på highway 101 kommer man til Pismo Beach, en sjarmerende by, stor pir som gir flott utsikt over byen, som er kjent blant surfere. Og den ene av 2 steder i USA hvor man kan kjøre på stranden, den andre er Daytona.

Tirsdag 4.9. – Santa Barbara

Highway 1 fortsetter så igjennom landbruksområder, her dyrkes jordbær, blomkål og andre grønnsaker, i sesongen gnistrer det av farver. Og i Guadalupe kan man tydelig se at det spanske levesettet har tatt over. Solvang, denne lille byen som danskene etablerte seg i 1911, er verdt en avstikker, her kan man se kopi av en vindmølle og plaststork på redet. Men ellers er det ikke mye dansk å se, dette er gjort for turister. Nå dukker palmene opp og vi nærmere oss Santa Barbara, lang strandpromenade og strender.

Dette kalles den amerikanske riviera, mye båt og vannsport! Vi anbefaler høy solfaktor og en middag på piren! Eller noe kaldt å drikke. Det er vel verdt å ta en avstikker opp til den gamle misjonsbygningen, disse ble etablert av spanske innvandrere fra 1769 og frem til 1823, 20 stykker i alt og disse dannet grunnlaget for millionbyene som nå ligger på California kysten.

Onsdag – 5.9. – Los Angeles, levere motorsykler

Vi fortsetter på H1 sørover og stopper for å nyte stedene som dukker opp. Vi kommer inn i Santa Monica, og kjører til Eaglerider hvor vi leverer motorsyklene. Vi går igjennom utleiepapirene og skriver under på tilbakelevering. Vi kjører passasjerene til hotellet og henter MC sjåførene etterpå. Anbefaler en tur på Venice Beach og restauranter og shopping i Santa Monica området. Tid for en god middag og en kald en! Bor på samme hotell som sist! Solnedgang på stranden ved piren i Santa Monica.

images-17

Torsdag 6.9. – Hjemreise

Husk å være ute i meget god tid! Minimum 2 timer før avreise på flyplassen. Legg alt som inneholder flytende og de ”skarpe” gjenstander i bagasjen du sjekker inn! Ha passet med den grønne lappen de stiftet fast ved ankomst og billett, i håndbagasjen!

Fredag 7.9. – Ankomst Skandinavia

 

   4 – 6 timer    

Bli med på tur!

 

EnglishFrenchGermanNorwegian