Sør-Afrika 2024 – Cape Town / Garden Route / R62

Sør-Afrika 2024 – Cape Town / Garden Route / R62
JIM_8403Avreise 25.1.2024    Hjemkomst 6.2.2024
Påmeldingsfrist 30.11.2023
Turen har allerede nok deltagere, men vi har enda noen ledige plasser! Verdens ”beste motorsykkel land”, fantastiske veier, utrolig natur, og ikke minst menneskene vi møter! Dette helt spesielle og eksotiske landet består av et område som er omtrent like stort som Frankrike og Spania til sammen. Landet består av ørken, fjell, sletter og hav, det er nesten som 4 – 5 forskjellige land. Vi starter i Cape Town, kjører Garden Route og fortsetter på Route 62. Vi bor i Cape Town i 2 dager og kjører dagstur til Cape of  Good Hope. Vi opplever Table Mountain, Robben Island og det fantastiske området Waterfront.

Turen passer for alle! Du får en BMW 850 GS som er perfekt for 2, eller å kjøre alene. Kan også leie andre modeller, f.eks. 1250 GS, mot et tillegg. Du kan også leie en H-D hvis du ønsker det! Mange par vil gjerne oppleve alle disse romantiske og vakre stedene. Også for de som gjerne vil kjøre grusveier og off road, her er det noe for alle! Turen går igjennom områdene; Cape Town, som kalles CT, Cape Peninsula, The Western Cape og The Eastern Cape. Vi kjører opp igjennom fjellene og ut mot kysten, fortsetter nordøst og vender inn i landet sør for Port Elisabeth. Derfra kjører vi den berømte Garden Route og kommer inn på Route 62. Vi kjører igjennom fjellpass og vindistrikter. Vi bor på hoteller, B&B og på en afrikansk farm. Turen avslutter vi i Cape Town, med 3 dager, for å besøke de kjente landemerkene og shopping i Waterfront området. Våre guider har kjørt mange turer i dette vakre landet og er meget godt kjent. Vi benytter også lokale guider i samarbeid med vår meget profesjonelle utleier, som gir oss topp service!

IMG_1747

Table Mountain og det populære Waterfront området, med utrolig shopping muligheter, alle de kjente merkevarene og noen til. Mange flotte restauranter og et yrende folkeliv. Det arrangerer 3 felles middager og vinsmaking, for de som ønsker, dette avregnes separat. Det planlegges også besøk på noen av de mest kjente restaurantene.

Tidlig ankomst: Det er mulig å reise fredag 20.1, og delta på en 5 dagers MC tur til Die Hell m.m.
Litt video fra Die Hell Begrenset deltagelse. Disse dagene kommer da i tillegg på tur pris!

IMG_5602

Torsdag 25.1. Avreise 

Avreisen fra Skandinavia skjer via en europeisk storby. Vi fortsetter turen sørover på kvelden og flyr om natten med ankomst i Cape Town fredag morgen / formiddag.

Vi har en lang flytur foran oss, prøv å bevege deg litt i flyet, gå en tur rundt, strekk litt på armer og bein, og nyt mat og drikke. Merk: Mange ønsker en tidligere ankomst, gi beskjed hvis du ønsker det. En guide drar gjerne noen dager før.

Fredag 26.1. Cape Town – Ankomst

Etter ankomst skal vi gjennom passkontrollen. Der vil du få visum for 90 dager, som de stempler i ditt pass. Deretter er vi klare for bagasjebåndet. Etter å ha samlet sammen bagasjen, reiser vi til bostedet. Vi samles etterhvert og har et informasjonsmøte.

Man kan spasere, det finnes også busser til V&A Waterfront med alle sine forretninger, gallerier, barer og restauranter, og et fantastisk folkeliv!

Der går også båten til Robben Island.  Andre aktiviteter starter også her.

Stobers Tours,  som organiserer mange aktiviteter, vil vi presentere deg for! Husk å bestille tid for den aktivitet du ønsker å delta på i Cape Town.  Da ikke alle ønsker å delta, kan man oppleve at man deltar kun på egen hånd.
4bikers kan ikke delta på alle aktiviteter!

Lørdag 27.1. Cape Town – kjøre til Cape of Good Hope

Etter frokost, reiser vi og tar ut våre motorsykler. Husk kjøreutstyr og hjelm. Ingen følgebil i dag!
Ha med pass, førerkort og kredittkort klart for depositum. Etter å ha underskrevet leiekontrakten, går vi igjennom alle funksjoner på motorsykkelen og sjekker at det ikke finnes lakkskader, riper osv.
Vi sjekker oljen hver dag og etterfyller hvis nødvendig.

Denne linken med en H-D og veldig god musikk!
Turen går til Kapp det gode håp! Dit ned går den legendariske The Chapmans Peak, en fantastisk vei for motorsykkelkjøring! Det koster R25 i bompenger. De som vil kan dra rett på stranden, eller sitte på til en meget vakker strand, ligge der noen timer og så plukker vi deg opp igjen!

Vi kjører innom Clifton, byen hotteste strandområde, videre til Houts Bay og hilser på pingvinene i Simons Town. Det er skiltet med “fare for pingviner”!

Når vi nærmer oss sydspissen er det mye bavianer! Vær forsiktig hvis du stopper, det har skjedd at de hopper opp og stjeler alt som er løst. De finner gjerne mat, mobiltelefoner og nøkler.

JIM_7902

Etter en tur rundt på “spissen” tar vi en matbit og kjører tilbake til Cape Town. Vi parkerer motorsyklene på hotellet og møtes etterhvert.

Det blir fest middag på Mama Africa.

Søndag 28.1. CT – kjøre til Swellendam

Etter frokost pakker vi sammen. Husk alt kjøreutstyr, hjelm, solbriller o.l. Tips: Hvis du ikke ønsker å ta med deg all bagasje på tur, kan noe oppbevares på hotellet til vi kommer tilbake! Avreise fra hotellet kl. 10.00. Vi starter opp i rolig tempo, kommer raskt inn på N2 og fortsetter nordøst ut av storbyen Cape Town. Vi tar den første stoppen etter ca 30 min, tid for å løse litt opp, sjekke at alt fungerer. Ta en matbit, drikke litt vann, kanskje kjøpe et kart. Husk vann og solkrem! Vi tar turen inn på R44 langs havet til Hermanus, videre på den berømte R316 til Bredasdorp og til vakre og rolige Swellendam.

IMG_5690

 

 

 

 

IMG_5704

 

 

 

Ferden fortsetter videre igjennom vakre områder og vi tar det rolig denne dagen. Guiden ligger litt under fartsgrensen.

Mandag 29.1. Swellendam  – Knysna

Etter frokost sjekker vi været og velger rute. Hvis det er bra, tar vi grusveien mot Malgas og opplever den hånd trukne ferja! Knysna, som uttales ”Nyznha”, ligger ved kysten omtrent midt i området som kalles Garden Route. Vi kommer direkte inn i byen på N2 og her finner man mange eldre Viktorianske hus og små kafeer, gallerier og en rolig atmosfære. Byen er også kjent for produksjon av tømmer, nord for byen finner man store områder med skogsdrift.

100_0088

Vi skal bo på Wayside Inn, ligger i hovedgata som går igjennom sentrum. En vakker by, mye forretninger og gallerier med lokal kunst og håndverk. Det finnes flere lokale restauranter og barer. Vi anbefaler en lokal restaurant / bar: Oldes Pub & Restaurant. Her blir vi alltid godt mottatt og treffer ofte de lokale sør afrikanere.

Knysna et også kjent for sin sjømat! Her har de stor produksjon av østers og de er kjent for sin gode smak. Knysna Oyster Company, åpnet i 1949 og er i full drift enda. Ryktene sier også at man i skogene rundt Knysna har noen av de siste ville elefanter i SA, altså dyr som ikke er i en nasjonalpark. I lagunen kan man ta en tur med et damplokomotiv, en riktig flott tur.

IMG_5847

 

Tirsdag 30.1. Knysna – Joubertina

Etter frokost fortsetter vi på Garden Route, vi har det indiske hav til høyre med Plettenberg Bay. Snart kommer vi til Bloukrans River Bridge og det er dagen for det store strikkhoppet! Verdens høyeste, 216 m. Anbefales på det sterkeste. De har også noe de kaller Flying Fox, man sitter i en sele og suser ut på en 200 m lang wire! Gi oss beskjed i god tid hvis du skal hoppe! Vi ønsker ikke å la alle vente, da dette kan ta lang tid.

0850452F-E67F-40CA-A697-5A17B54B0B8C.medium

Vi tar veien igjennom Tsitskamma National Park hvis veien er tørr og fin. Her kan det ofte være hardt vær i perioder. Vi fortsetter videre på N2 og krysser Storms River, vi svinger av N2 og kommer snart inn på R62. Og skal overnatte på et fantastisk sted, like etter Joubertina skal vi stoppe langs R62.

Vertskapet har en afrikansk farm, og vi bor i forskjellige hus, på begge sider av veien. Her er standarden B&B og noen må kanskje dele badeværelse eller dusj. Elize, hennes mann og datter lager en helt spesiell kveld for oss. Husk å få tatt et bilde av solnedgangen i fjellene!

Vertskapet lager en ekte Sør Afrikansk Braai for oss. Her grilles det kjøtt i store mengder! Og som tilbehør er det alltid mye salat og kaldt øl. De lager også en bar for oss, hvor man betaler selv. Denne spesielle middagen må betales under turen, direkte til Fourbikers sin guide.

Merk: Vi er nå i nærheten av den kjente Addo Elephant National Park. Og hvis man ønsker kan vi arrangere en tur til parken. Man må melde seg på minst 1 mnd før avreise. Den er åpen fra kl. 0700 til 1900. Det koster R110 i inngangspenger. Man må parkere motorsyklene og sette seg i en stor jeep med guide. De som ønsker å besøke parken blir da med på en litt lengre dags etappe.

Vi skal også besøke Aquila Safaripark senere på turen. Husk at man må melde seg på denne turen minst 1 måned før avreise!

Onsdag 31.1. Joubertina – Oudtshorn

Vi tar det rolig denne morgenen, etter en god fest, passer det med en rolig frokost!
Når vi kommer oss ned til hovedveien, R62, fortsetter vi videre vestover. Et fantastisk landskap! Vi kjører igjennom små landsbyer og kommer nært innpå menneskene i området.
Nå er vi midt i området som kalles Karoo, tørt og tøft! Dette er strutsen sitt hjemland.

IMG_5613

Vi anbefaler en flott MC tur i området! Vi tar N12 øst til De Rust og kjører igjennom Meiringspoort og de fantastiske områdene via Klaarstroom, igjennom Swartberg og krysser  elven ca 25 ganger. Denne turen er ca 120 km lang. Vi avtaler om vi legger den inn i dagsetappen, eller tar den utenom.

Byen, som blir kalt ”verdens struts hovedstad” ble etablert ca 1860 og datidens motebilde gjorde strutsfjær svært ettertraktet. Man kunne få opptil £ 1000 for et par strutser, en helt utrolig sum i de dager! Mange forretningsfolk skapte seg formuer og tapte de like fort da motebildet endret seg. Byen er i dag et stille og rolig sted, det finnes fine byggninger fra glansdagene og et par museer. Man finner også grotter i området og The Cango Caves er vel verdt et besøk. Du finner hotellets egne strutser i hagen! Eggeformet svømmebasseng.

Vi skal bo på Protea Hotel. Har eget strutse par som passer på. Vi bor i egne hytter.
Fellesmiddag for de som ønsker.

Torsdag 1.2. Oudtshorn – Barrydale

Etter frokost fortsetter vi vestover langs den vakre Route 62. Og første stopp er i en naturpark med mye kattedyr, krokodiller og lignende. På høyre siden ser vi de vakre Baviannskloff Mountains fjellene. Vi kommer snart til Calitzdorp, en stille og støvete landsby. Og etter hvert kjører vi inn i Ladismith, og vi tar lunsj her i dag.

IMG_5774

 

Vi kjører igjennom mange øde områder, store afrikanske farmer med kveg og struts. På denne etappen velger mange å kjøre på egenhånd!

Plutselig dukker den verdenskjente Ronnies Sex Shop opp i hetedisen. Tid for en kald drikke og ta bilder, henge opp et visitkort og snakke litt med Ronnie. Enda et av disse merkelige stedene som samler på undertøy!

Vi skal på i vakre Barrydale, særlig kjent vin, frukt, god mat og for erotikk og lidenskap…
Her finner man et herlig landskap med mange vingårder og et flott område, stille og rolig og vi skal bo på et gjestehus, med særpreg og et fantastisk vertskap.

IMG_6322

 

Fredag 2.2. Barrydale – Cape Town

Etter en god frokost, tar vi veien igjennom det berømte Tradow Pass, videre på vakre R60 til Ashton. Her blir det besøk på en vingård. Videre inn på R43, R45 Franschoek Pass, til Stellenbosch og inn til Cape Town.

Winelands, heter området vi nå kjører inn i, vi er altså midt i hjertet av Sør Afrikansk vinproduksjon. Her blir det mulighter til å smake og kjøpe gode viner! Området er også kjent for eik, det vokser store skoger med tresorten i området. Den kalles også “Eikestad”. Dette er området hvor man kan se hval, verdens største pattedyr, går ofte nært inntil land. Ser du hval, da stopper vi og tar bilder.

Vi spiser lunsj i en av de flotte småbyene.

Og snart dukker Cape Town opp i det fjerne, ha kamera klart, her er det mye å ta bilder av!

Vi kjører direkte og leverer motorsyklene. Det er tid for en god tradisjon, en kald drikke på Ferryman! Etter hvert drar vi tilbake til hotellet, hvor bagasjen venter. Vi sjekker inn og fortsetter ferien i vakre Cape Town.

V & A Waterfront Cape Town: Her finner du informasjon om alt som skjer i området! Planlegg ting du selv gjerne vil oppleve! Dette er din tur!

Sør-Afrika er en av verdens største produsenter av diamanter. Her kan man virkelig gjøre et godt kjøp!
Vi anbefaler gjerne en forretning, som også gir en omvisning.

Noen tips:
Taxi: Marine Taxi, tlf. +27 21 4340434 er fra din egen mobil. Ellers 021 4340434
Town Ships – guidet tur til slumområdene.
Mama Africa – stedet må bare oppleves! Her blir det felles middag!
Madame Zingare & Cara Lazuli, en middagsopplevelse du aldri vil glemme!
Relish – stedet for en cocktail i Happy Hour tiden, 1800 – 1900.
Hemisphere – populær party klubb, fra 31 etasje ser du hele byen.
Opium – denne klubben stenger når siste gjest har gått …

Lion’s Head – en helt spesiell aftenstur i fullmåne fra Kloof Nek til toppen, ta med lommelykt. Ca. 2 km.

Sett av tid for å besøke en Harley butikk! 9 Somerset Road, Green Point, CT. Ca 20 min å gå fra hotellet. De har stort utvalg både av klær og utstyr!

Vi tar også en tur innom:

IMG_5572

Sjekk også ut den nybygde fotballstadion som ble brukt under VM. Stadion er virkelig verdt et besøk!

Det finnes svært mange aktiviteter å velge i mellom! Bare si i fra til oss, slik at vi er informert om hva, og når du vil delta på noe. Eller gjøre ting på egen hånd!

Lørdag 3.2. og søndag 4.2 Cape Town – Andre aktiviteter – Safari

For de som ønsker det, er det tid for å besøke en safaripark! Man blir hentet tidlig om morgenen, kl 0600. Velkomstdrink og frokost i parken ca kl 0800. Kl. 0900 starter safari turen som skjer i jeep med guide. Kl. 1230 er det lunsj koldtbord. Det er også svømmebasseng man kan benytte. Kl 1630 er det retur til hotellet i CT.  Dette koster ca Nkr. 1700,- alt inkl.

Man MÅ melde seg på noen av disse aktivitene minst 1 mnd. før avreise! Ta kontakt med Fourbikers.

For de som ønsker å fly en utrolig helikopter tur, anbefaler vi Sport Helicopters.

De finner du på Waterfront, hvor de også har sin landingsplass.

Hvis du foretrekker mer lavtflyvende aktiviteter, kan vi anbefale dykking med Hvithai.

Planlegg godt og ta med gode sko!

Et besøk til den beryktede fangeøya Robben Island, som apartheid regimet brukte til å straffe sine politiske motstandere er et must! Den mest kjente, Nelson Mandela, han kalles bare Madiba, satt mange år innelåst på denne øya, og totalt 27 år! Han slapp ut i 1990 og i 1994 ble han folkevalgt til president i Sør Afrika.

IMG_5509

Man tar båten ut med de som har bestilt tur, og etter en kort omvisning i buss, er vi heldige om vi treffer en guide som satt sammen med Mandela. Han forteller sin historie med riktig tyngde. Man kan også kjøpe Mandela ting & tang i butikken på øya.

Planlegg din tur opp til Table Mountain. Blåser det mye, eller regner kan det være stengt. Man kan også bestille billetter på nettet og slipper da eventuell kø. Gondolbanen tar ca 3 min. og snurrer sakte rundt, slik at alle skal få tatt sine bilder. Det koster ca R225 tur/retur. Noen går gjerne f.eks. ned igjen.  Der kan man nyte utsikten over hele CT og man ser også Robben Island der ute. Mye dyreliv, de søte små skal ikke mates!

Vi anbefaler også en tur på Green Marked, der finner man mye lokalt håndverk og et yrende liv! Pass på verdisaker!

Mandag 5.2. Hjemreise

Etter frokost er det tid for å pakke koffertene! Utsjekking er kl.11.00.
Man kan sette bagasjen til oppbevaring frem til man skal reise ut på flyplassen.
Har man sen avgang, er dette også en perfekt dag å dra på safari.
Du blir da kjørt direkte til flyplassen etterpå.

Dette er dagen for de siste innkjøp og pakking av bagasje.

Man må være på flyplassen senest 2 timer før avreise!

Husk å ha pass og billett i håndbagasjen!

Tirsdag 6.2. Ankomst Skandinavia

Bli  med på tur 🙂

Pris for sjåfør: 25.990,- Passasjer: 9.990,-
Tillegg for enkelt rom: 3.000,-

APTOPIX Travel Trip Australia Outback by Motorcycle

Noen flere bilder:

IMG_8007

FullSizeRender

IMG_5592

FullSizeRender[1]

IMG_7928

IMG_6228

IMG_1732

P1000818

JIM_8350

FullSizeRender[3]

FullSizeRender[2]

MC-opplevelser!

EnglishFrenchGermanNorwegian