Transylvania og vakre Øst Europa

Transylvania og vakre Øst Europa
Avreise 12.8.2023  Hjemkomst 26.8.2023 Påmeldingsfrist: 31.3.2023

Transylvania , ordet minner om vampyrer og Dracula. Denne skikkelsen som levde av blodet han sugde fra sine ofre, likte ikke speil, hvitløk og måte være i seng for sola sto opp. Ja, hit reiser vi! Turen for deg som kanskje har vært i Østerrike og Italia, og kjørt rundt i Alpene. Mange har sikkert sett Top Gear sin episode hvor programlederne i hver sin sportsbil, dro til Romania og mente de var på Europa sin beste veistrekning! De har rett! Bli med på denne turen som tar deg igjennom Øst Europa, hvor opplevelsene står i kø! Opplev Europas “beste vei” ! Munchen, Wien, Budapest, Oradea, Turda, Kosice, Krakow, Wroclaw, Praha, Berlin. 7 forskjellige land, spennende mennesker og kultur. Dette er en unik tur igjennom noen av Europa’s vakreste byer! Storbyferie på MC.

Lørdag 12.8 – Gøteborg – Kiel

Vi kjører ombord i fergen ca. kl. 17:00 og samles etterhvert for en middag og bli kjent prat. Ankommer Kiel neste morgen og tar de små veiene til Hamburg. Vi har veldig god tid, besøker noen MC butikker og kjører i naturpark langs de små veiene. Noen velger å kjøre ned til München, og vi tar da en overnatting på veien sørover.
Dette avtales nærmere avreise!

Søndag 13.8 – Hamburg – Biltog / Eller kjøre via Leipzig, på de små veier som vi anbefaler!

Biltog fra Hamburg til Munchen. Toget går fra Hamburg Altona, det går gjerne flere tog.
Husk å sjekke når ditt tog har avreise. Vær ute i god tid. Når du har sjekket inn, får du en lapp med ankomst stedet og når du kjører opp til stasjonen, sjekk at du er i riktig kø! Det går flere tog til Munchen-Ost, sjekk fargen på din lapp.

Når sykkelen er på plass, har du enda god tid til f.eks. spise litt og kjøpe noe å ta med på turen.

Mandag 14.8 – München – turen starter

Vi samles her på stasjonen, Munchen-Ost, venter til alle har kommet trygt av toget. Det avtales møteplass for de som kjører sørover ved lunsjtider. Det blir en tur til Louis, en av de store motorsykkel butikkene, med stort utvalg. Vi bruker litt tid på å planlegge dagsetapper og eventuelle ønsker man har fremover. Det blir en tur i denne vakre byen og middag på Hofbrauhaus.

Tirsdag 15.8 – Wien

Deretter er det ut av byen og vi reiser til Wien, litt motorvei og deretter tar vi de mindre og hyggelige små veiene. Wien er Østerrikes hovedstad og største by. Den ligger ved Donau og har ca. 1,7 millioner innbyggere. Byen er inndelt i 23 distrikter. Wien er også en egen østerriksk delstat (siden 1921), som er fullstendig omsluttet av delstaten Niederösterreich. Det er en betydelig industri i byen, som likeledes er et viktig sentrum for kultur og vitenskap.Universitet i Wien ble grunnlagt i 1365, og byen har flere faghøyskoler, et av verdens beste vitenskapelige biblioteker, foruten verdensberømte muséer, teatre og operaer, blant annet Burgtheater og Staatsoper. Byen er en betydelig turistby og et viktig trafikknutepunkt. Den er sete for mange internasjonale organisasjoner, som OPEC og Det internasjonale atomenergibyrået, og er dessuten den fjerde FN-byen ved siden av Genève, Nairobi og New York. Det blir samling, vi snakker om dagen og planlegger videre.

Onsdag 16.8 – Budapest

Budapest er hovedstad i Ungarn og landets økonomiske, industrielle, politiske og kulturelle sentrum. Opprinnelig var Budapest to byer på hver side av Donau, Buda og Pest (uttales Pesjt på ungarsk). De to byene ble slått sammen i 1873. Med sin historie og gamle arkitektur er byen et svært interessant reisemål. Byen har gjennomgått mye uroligheter gjennom tidene – ikke minst mot slutten av andre verdenskrig, da mer enn 80 % av bygningene ble mer eller mindre ødelagt under de langvarige kampene under slaget om Budapest.

Turen østover har mye å se på. Stopp gjerne å ta bilder.

Herlige små landsbyer ligger på rekke og rad. Og raskt skjønner man hvor storken har sitt rede! Se opp.

Det blir også litt motorveier pga. veistandard, her
og der.

Vi finner vårt hotell som ligger nært sentrum og har sikker parkering.

 

Torsdag 17.8 – Oradea

Oradea, er en by i Romania, hovedsete for Bihor fylke, et av de viktigste akademiske, kulturelle og industrielle sentra i Romania. Byen er beliggende i det nordvestlige hjørne av landet. Da er vi i Romania, like over grensen. Her ser vi allerede de store forskjeller på øst og vest. Dette er som å komme 60 år tilbake i tid. Men, de har trådløst Wifi, nesten overalt hvor vi stopper, og er på 4 plass i verden med åpne nett. Hest og vogn er et vanlig syn, se opp (ned) etter hestepærer i veibanen! 

Fredag 18.8 – Turda

Turda , byen er plassert i Cluj fylke. I 2002 hadde byen 55 587 innbyggere, men har nå ca. 40000, dette skyldes stor utvandring. Som du vil se er det mange som sliter i dette landet og det er lett å forstå at mange søker lykken i vest. Samme vi nordmenn gjorde da vi hadde stor mangel på mat og arbeid, 800.000 reiste til USA i perioden 1820-1925.

Dette er hovedgata i Turda. En vakker by med mange særpreg! De spiller musikk og snakker mye politikk, som strømmer ut av høytalere i hele gata! Må være noe fra tidligere tider.

 

 

Vi skal bo på: The Hunter Prince Castle
http://www.huntercastle.ro/

Og her blir vi i 3 dager. Det blir dagsturer til Transalpina, Transfergan, Dracula sitt slott for de som ønsker, besøk i saltgruve og kvelder med mye underholdning og moro. Vertskapet er svært hyggelig og snakker perfekt engelsk. De har en rikholdig meny, med mange for oss eksotiske retter!

Den første dagen starter vi med en fantastisk tur til fjellområdet som er kalt Transalpina.

 

 

 

 

 

Når vi kjørte her i sist, hadde det vært mye flom og uvær, som ellers i Europa. Fantastisk flott område. Mye spennende og annerledes infrastruktur og se. Vi kommer etter hvert til en landsby, som også er et skisenter, der blir det lunsj. Det kan forekomme dårlig vei underlag!

Dagen er kommet – Transfagarasan venter på oss. Denne utrolige veien som ble bygd fordi en diktator fryktet et angrep fra Sovjetunionen og bygde derfor denne veien rett igjennom en fjellkjede for å kunne frakte utstyr og soldater. Det finnes også et slott hvor han tilbarakte mye tid her inne. Veien er av forskjellig standard, kjør forsiktig!

Dette er den siste dalen ut av området, utrolig enestående opplevelse!

Man kan også besøke Dracula sitt slott. Dessverre har det kanskje blitt en “turistfelle”…

 

 

 

 

 

 

 

Mandag 21.8 – Kosice

Kosice er en by i Slovakia. Med sine 240 688 (2011) innbyggere er det den nest største byen i Slovakia, etter Bratislava. Byen er det kulturelle og økonomiske senteret i det østlige Slovakia og huser tre universiteter samt flere museer, gallerier, teatre og Slovakias største katedral St. Elisabeth katedralen. Den største arbeidsgiveren i byen er U.S. Steel sitt stålverk. Vakre småveier og noe motorvei her også.

 

Veien går i lange slake svinger, vakker natur og små landsbyer.

Byen tilhørte Ungarn til den sammen med hele Slovakia ble avstått til Tsjekkoslovakia ved Trianon-traktaten i 1920. I 1389 ble Košice en av de første byene i Europa med et eget byvåpen, gitt av kong Lajos I. Mellom 1938 og 1945 var byen annektert av Ungarn. Slovakias tidligere president Rudolf Schuster ble født her og var i mange år byens borgermester. For 2013 ble byen, sammen med Marseille, utnevnt til Europeisk kulturhovedstad.

Det er lett å merke at vi har kommet til det lille landet, som av EU, blir kalt «best i klassen» her har de raskt tilpasset seg Euro og mye vestlig.

Tirsdag 22.8 – Krakow

Krakow, er en av de største og eldste byer i Polen. Den ligger ved elven Wisła og er siden andre halvdel av 2007 befolkningsmessig Polens nest største by, med over 750 000 innbyggere. Sammen med omkringliggende områder er det 1. 200.000 innbyggere.
Byen regnes som en av Europas vakreste, og er skrevet inn på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Kraków har tradisjonelt vært et av Polens ledende sentre for vitenskap, kultur og kunst, og var landets hovedstad fra middelalderen og frem til 1609, da hovedstaden ble flyttet til Warszawa. Byen regnes som Polens kulturhovedstad, og trekker til seg over 7 millioner turister årlig. En av verdens flotteste saltgruver ligger her.

 

Denne byen er fantastisk vakker der den ligger ved elvebredden. Ta en tur i gamlebyen og nyt lokal mat og drikke. Mariakirken er absolutt verdt et besøk.

Onsdag 23.8 – Wroclow

Ifølge tradisjonen ble Wrocław grunnlagt av den tsjekkiske hertug Vratislav, som hersket i årene 915921. Under mongolinvasjonen 1241 ble byens befolkning evakuert, og byen delvis ødelagt. Wrocław ble gjenoppbygd og fikk Magdeburg-rettigheter i 1262, og mottok, flere tyske immigranter. Under mesteparten av middelalderen ble Wrocław styrt av piastene, og var dessuten medlem av Hansaen (frem til 1474). I 1335, etter Henrik VIs død, ble byen, i samsvar med tidligere avtaler, overført til den tsjekkiske krone.I årene 14691490 var byen del av Ungarn. Fra 1526 ble den styrt av habsburgerne, med en nå for det meste tyskspråklig befolkning av bøhmisk, moravisk, schlesisk og polsk avstamning, som for det meste gikk over til lutheranismen under reformasjonen. Fra den tid av ble byen kjent under navnet Breslau.

Torsdag 24.8 – Praha

Praha eller Prag er hovedstaden og den største byen i Tsjekkia. Den ligger ved elven Vltava i den tidligere østerrikske provinsen Böhmen, som siden 1993 sammen med Mähren og Schlesien utgjør Tsjekkia. Siden 1992 har byens gamle sentrum stått på UNESCO sin liste over verdens kulturarv. Fremtredende tyske forfattere og diktere, som Franz Kafka og Rainer Maria Rilke, ble født i Praha. Byens universitet, grunnlagt i 1348 av kong Karl IV, var det første universitet i Sentral-Europa. I dag er Praha særlig kjent for sine vakre og imponerende bygninger, som representerer alle stilarter. Byen er oppdelt i forskjellige områder: Den gamle bydel (fra 1200-tallet), Den nye bydel (fra 1300-tallet – så helt ny er den altså ikke) og Den jødiske bydel. Hradcany med sine katedraler og slottsområdet har vært sete for konger, keisere og presidenter siden det 9. århundre. Det som særlig slår en, er de mange tårn og spir som rager opp alle steder. I begynnelsen av 1800-tallet talte man dem til 103. I dag anslås antallet til å være mer enn 500. Byens gamle sentrum er fredet som historisk område.

Ikke mange byer er vakrere, denne spesielle byen er verdt en kveldstur, få med deg Karlsbroen og husk å gni foten til John av Nepomuk, da er du sikret evig lykke


Fredag 25.8 – Berlin

Vi kjører igjennom skogene og nærmer oss grensen til Tyskland, langs veien er det mye suvenirer å få kjøpt. Vi tar en stopp i Dresden og fortsetter videre til Berlin. Hovedstad og største by, det er ca. 3,8 millioner innbyggere. Byen er et viktig senter for europeisk politikk, kultur og vitenskap.
Etter ankomst hotellet tar vi en tur ut i den vakre byen.

Lørdag 26.8 – Hjemreise

Her stopper vår tur og det er mange muligheter å reise hjem på. Noen velger å ta en ekstra natt her.
Ferjen fra Rostock til Gedser i Danmark, en hyggelig pause på litt under 2 timer.
Ferje fra Kiel til Oslo eller Gøteborg. Eller kjøre hjem via Jylland og ta ferje derfra.

Kjør vakkert!

Av erfaring vet vi at mange vil være noen ekstra dager og vi hjelper deg selvfølgelig med dette, kostnadsfritt.

Sjåfør: kr. 24.990,- Passasjer: 8.990,- 12 hotell overnattinger med frokost de fleste steder.
Reisehåndbok med GPS koordinater. Norsk guide. Rumensk guide i Turda (hvis vi er mange nok deltagere)

Kr. 4.500,- tillegg for enkeltrom.

Parkering i garasje kan komme som tillegg, samt det de kaller by skatt. Noen prosent, som enkelte byer nå har funnet ut at de kan innkreve av turister. Økt Euro kan øke prisen.
Vi hjelper gjerne med ekstra overnatting eller annet, kostnadsfritt.

Leie MC ?

Mange velger og fly ned til Munchen, man kan få billige fly reiser og slipper da MC turen sørover.
Vi hjelper deg da med å leie en motorsykkel hos en anerkjent utleier.
Det koster ca. kr. 1500,- pr. dag for f.eks. en BMW R 1200 GS, man kan også leie andre sykler.

Bli med på tur!

 5 – 6 timer  

EnglishFrenchGermanNorwegian