Ofte stilte spørsmål

Hva er 4bikers krav til service?

At du skal føle at dette er «din drømmetur». At du blir sett og har det fint! At du er trygg. At du hver dag får oppleve noe spennende. Og at du kan spørre oss om alt. Vi er gode til å fikse ting, sett oss gjerne på prøve.

Kjører 4bikers sine turer selv?

Ja, og vi kjører alle våre turer selv. Du vil aldri risikere at guiden er uerfaren eller at du blir liggende bak en følgebil. Det er derfor vi driver 4bikers!

Hvorfor velge å bli med 4bikers på tur?

Vi er ikke en typisk reisearrangør. Vi gjør dette fordi vi elsker å kjøre motorsykkel og kjører kun de turene vi selv ønsker. Vi guider alle våre turer selv! Den gjengen vi tar med, vil vi at skal føle seg og behandles som våre venner, vi byr på oss selv og har det moro! Vi er meget godt kjent alle steder våre turer går. Og vi skal få deg trygt frem hver dag, da er vi fornøyd!
Vi vil aldri bli store og det trives vi med! Bli med på tur!

Blir deltagere med på flere turer med 4bikers?

Mange gjør det. Vi har deltagere som har vært med på både 3 og 4 turer! Derfor jobber vi nå med nye reisemål, følg med.

Hvor mange guider er med på hver tur?

På de vanlige turene er det 2 guider. Minste antall er 2 av oss, men dette er avhengig av hvilken tur det gjelder. Og vi er godkjent i alle land vi guider!

Må deltagere følge etter guiden?

Nei. Er du erfaren og vil kjøre alene eller med venn/er, lager vi gjerne et opplegg for deg. Første dagen og ut av byen vil vi gjerne ha alle med i samme «gjeng». Når man får litt erfaring etter noen dager, si fra og nyt din tur! Vi ordner da også en GPS til deg.

Hvilket språk snakker guidene?

Guidene snakker meget godt engelsk, dansk, svensk, noe tysk og litt spansk. Og ikke vær redd for fremmed språk, vi blir gjerne med deg i butikk, leser menyer og sammen blir dette bare moro. Et smil løser mye.

Hva slags kjøreutstyr trenger man?

Det er helt opp til deg og hva du trives med. På f.eks Route 66, er det ofte varmt, det kan regne, slik at dette krever samme kjøreutstyret som du bruker hjemme. Andre steder kan f.eks en skinnjakke og lettere bukse med beskyttelse være nok. Noen kjører i jeans, t-skjorte og ryggskinne. Husk alltid solid fottøy! Vi tar hjelmen i posen og drar den inn på flyet.

Mange benytter anledningen til å kjøpe nytt kjøreutstyr før turen, da det ofte er mye billigere er her hjemme. Ta kontakt så hjelper vi deg meg å finne en butikk. Noen handler på nettet hjemmefra og får tingene sendt til hotellet vi bor på dagene før turen starter.

Hjelm er inkl. i leie av motorsykkel, hvis du ikke vil ta med din egen.

Hva skjer hvis en motorsykkel stopper?

Hvis det er en stor gruppe, har vi en ekstra motorsykkel med. Den får da deltageren. Eller bakre guide sin sykkel. Turen går videre som planlagt. 4bikers ordner da dette i løpet av dagen / kvelden.

Er det en erfaren og kjent guide med på turen?

Ja. Vi kjører våre alle turer selv. Det er alltid en meget erfaren og godt kjent guide med. Vi leier aldri inn guider uten at de har fått samme erfaring som vi selv har. At man skal ha kjørt turen minst 2 ganger.
Og fått noen gode ord fra deltagere.

Hvor mange timer kjører man hver dag?

De lengste dagene kan det bli 6 – 7 timer. Vanligvis 5 timer. Dette er jo avhengig av distanse og de ting vi skal se på i løpet av dagen. Under middagen gir vi deltagerne informasjon om morgendagen og bestemmer sammen når vi skal ha avreise. Dette gjelder ikke de dagene hvor vi har faste avtaler. Vi er alltid på overnattingsstedet før det blir mørkt! Vi kjører aldri i mørket. Og vi prøver å være fremme senest ved 16.00 – 17.00 tiden, slik at man får en dypp i poolen. Det sosiale er viktig på våre turer.

Hvor lang distanse kjører man hver dag?

Det er avhengig av hvilken tur man deltar på. Route 66 har fra 190 km til 400 km, den lengste er da en dag med lett kjøring. Man kan også kjøre «sin tur i vår tur» – noen vil gjerne ha bedre tid og kanskje se andre ting langs veien. Vi legger da opp til møtetidspunkt og hvor vi tar stopp, samt neste hotell. Og med GPS er dette ikke noe problem.

Vi vil snart legge ut et merke, som forteller distanse på hver enkelt tur. Følg med.

Hva slags informasjon får man før turen?

Etter at vi har fått din påmelding, sender vi deg informasjon om valget av motorsykkel, samt de nødvendige papirer man må ha i orden før man reiser. Vi sender deg også informasjon om flyrute som guidene bruker, hvis du vil reise sammen med en guide. Og vi hjelper deg gjerne med å finne den beste løsningen for din flyreise.

Vi sender ut en Reisehåndbok på e-post ca 3uker før turen. Dette fordi den skal være mest mulig oppdatert. Vi ønsker nemlig å fortelle deg om konserter, biker treff eller annet moro som skjer underveis. Når du har bestilt en tur, be gjerne om å få reisehåndbok fra forrige tur, den sender vi deg på e-post. Vi sender også informasjon om ting du må melde deg på, eller ting du vil vi skal ordne for deg. Mange vil gjerne være noen dager før / etter turen, da hjelper vi gjerne med hotell og leiebil, samt råd & tips. Og ta gjerne kontakt hvis du har noen spørsmål.

Hvordan bestemmer 4bikers antall deltagere på turen?

Det gjør vi ut i fra det vi selv opplever som passe antall deltagere, og det er ca 20 stk. sykler max. Vi synes ikke det er greit med grupper på 40 – 50, kan bare forestille oss hvordan det er å stoppe for bensinfylling, kaffetår og lunsj…
Vi prøver også å finne ut hva deltagerne selv ønsker, samt prate med hver enkelt, og gjerne treffes før vi drar. Er jo ofte din reisekamerat som bestemmer hvordan din ferie blir.

Hva er en VIP forsikring?

Ny informasjon kommer. Se informasjon på Eaglerider sin hjemmeside.
Vi anbefaler å tegne en ekstra forsikring i USA, som dekker punktering og har $1000 i selvassuranse. Denne koster $6 pr. dag.

Kan jeg bruke min egen motorsykkel?

De fleste benytter seg av leid motorsykkel som inngår i prisen på tur. Men noen benytter seg av båt / flyfrakt for å kunne bruke egen sykkel. Ta gjerne kontakt, og vi gir deg navn på en transportør. Vær da klar over at du selv må stå for alle kostnader og arbeid med dette. Husk også at det er ditt ansvar at du og din sykkel er klar når turen starter! På våre USA turer er det også noen som benytter seg av muligheten til å kjøpe seg en sykkel, bruke den på turen og enten selge den eller sende den hjem til Europa. Vi har også kontakter som driver med dette.

På våre turer i Europa benytter de fleste egen sykkel. Men da avstand fra midt / nord i landet kan bli lang, er det noen som flyr til
f.eks. Munchen, for å delta på vår Alpene tur. Da hjelper vi deg med å finne en utleier.

Må jeg ha min bagasje på motorsykkelen?

Nei. På de vanlige turene har vi med en følgebil, god plass til bagasjen, som jo har en tendens til å vokse på turen. Og der har vi også førstehjelpsutstyr, vann og annet som kan være greit på en tur.
Turer hvor vi lager et eget opplegg for deg, kan man selv velge om man vil benytte følgebil.

Er det minimum / maksimum alder på deltagerne?

Nei, vi har ingen aldergrenser. Yngste vi har hatt med var 18 år og eldste som kjørte selv var 83 år. Ellers ligger vel snittet fra de der 40 til 55, ofte mange par. Men også mange single sjåfører som raskt finner seg til rette.

Når blir en tur kansellert?

Turen blir kansellert hvis det ikke er nok deltagere ved påmeldingsfristen. 12 sjåfører er minimum, hvis ikke annet er avtalt. Innbetalt depositum blir tilbakebetalt. Turen kan også bli kansellert hvis det skulle oppstå situasjoner vi ikke har kontroll med. F.eks. streiker, uvær, uro i landet turen går til e.l.

Hvordan forbereder / lager 4bikers en tur?

Vi får en ide, sjekker kart, finner ting på nettet. Bruker reisehåndbøker og tar gjerne en tur i bokhandel og på biblioteket.

Deretter kjører vi igjennom reiseruten og finner frem til interessante steder, overnattinger, dagsettapper osv. Deretter kjører alle de som skal guide den aktuelle turen, minst 2 turer, før de guider selv.

Og send oss gjerne forslag til nye turer!

Kan vi få kontakte tidligere deltagere?

Ja. Send oss en forespørsel og si hvilken tur det gjelder. Vi skal da kontakte noen tidligere deltagere og spørre om det er greit at du tar kontakt. Sjekk nøye at du får den opplevelsen du ønsker. Når man skal bruke mange penger og sine feriedager, er dette veldig viktig! Sørg for at du får vite hvor mange kjøredager, ankomst til hoteller og at guidene er meget godt kjent, osv.

Kan 4bikers arrangere egen tur for meg /oss?

Ja, vi arrangerer gjerne egne turer, hvis det passer inn med andre turer. Send oss en forespørsel og vi skal vurdere ditt ønske. Som eksempel kan nevnes at minste gruppe vi har guidet på Route 66, var 2 personer!

Om kort tid vil vi åpne en egen avdeling / hjemmeside for slike turer – følg med!

Kan man få gruppe rabatt?

Ja, hvis man er en gruppe på 10 sjåfører, vil man få 5 % rabatt. Likeledes hvis man er 20 sjåfører vil man få 10 % rabatt.

Forhandlere av motorsykler og tilbehør kan få egen avtale. Kontakt oss.

EnglishFrenchGermanNorwegian