Alpene tur 2025 Østerrike og Italia

Alpene tur 2025 Østerrike og Italia

Avreise 29.5.2025   Hjemkomst 9.6.2025  Påmeldingsfrist: 30.9.2024

Dette er Europa sitt beste område for motorsykkel opplevelser! Mye tid på egenhånd, gode middager, og treff nye venner. Bor i St. Johann in Tyrol i 4 dager. Vi tar dagsturer til Grossglockner, Ørneredet, Neuschwanstein slottet, samt småturer. Noen velger også egne turer, det er mange flotte steder i området! Flytter oss til vakre Obereggen i Dolomittene  Italia, hvor vi bor i 3 dager, og koser oss i fjellpass og herlige omgivelser! Vi tar ferje til Tyskland / Danmark, og kjører de litt mindre veiene og tar 1 overnatting, hvor vi blir godt kjent og snakker litt om turen. Ta kontakt hvis du har spørsmål. Noen tenker at det er mye stress og langt å kjøre sørover, men vi lager dette som en fin start på turen. Mye latter, ofte pauser, god trening å kjøre motorsykkel, samt en god belønning med mat og sosialt samvær på kvelden! Mye motorsykkel prat og latter, vennskap bygges.

På vår Facebooks  side, kan du se fra mer fra turen i 2023, søk gjerne opp gruppen! Her får du nye MC venner for livet 🙂 Dette er moro på mange måter! Klikk på denne:  Fra turen i sommer!
Klikk her hvis du ønsker tog transport: Autozug

Til de, som vil kjøre ned sammen med oss, da treffes vi på bensinstasjonen Circle K, avkjøring 12 Rygge, på E6 syd, torsdag 29.5.2025 Kl. 14.00 og tar Stena ferje fra Gøteborg til Kiel, ferje må man selv bestille. Tar en overnatting i Leipzig, denne bestiller vi, etter at vi vet hvem som skal ta denne ruta.  Derfra til St. Johann im Tyrol. Kommer du fra ferjene til Jylland, avtaler vi å treffes i Kiel eller langs veien mot sør.
Ta kontakt hvis du har spørsmål!

Bor du langt fra ferjene til Danmark / Tyskland, anbefaler vi at du flyr til Munchen og leier en motorsykkel for turen. Stadig flere gjør det.  Det er mange som tilbyr billige flybilletter og du sparer 3-4 dager, samt km på egen sykkel. Det finnes flere utleiere, søk de opp på nettet. Ta kontakt hvis du trenger hjelp.

Vi møtes og samles på avtalt sted i nærheten av Munchen, eller at vi treffes i St. Johann. Før vi krysser grensen til Østerrike, kjøper vi en oblat som viser at vi har betalt veiavgift for 10 dager. Turen går på motorveien ut av Munchen, deretter småveier, og alpemassivet dukker opp, vi kjører inn i den idylliske byen St. Johann in Tirol, turen starter.

Lørdag 31.5 – 4. juni – 4 netter Hotel Bruggwirt

Spaser en tur i byen, ta en drikke på torget og nyt.

Vi skal bo på Hotel Bruggwirt, de åpnet i 1720 og er et herlig hotell, midt i byen. De har restaurant, bar og spa. Vi gjør oss kjent i byen. Her skal vi bo i 4 dager og frokost er inkludert.

Her ser du utsikten fra byens Øl tårn, utsikten er vel verdt et kaldt glass og en matbit.

Grossglockner veien. Her må man betale € 25 for et dagskort. www.grossglockner.at
Etter å ha betalt vår dagsbillett, bærer det ut på en fantastisk tur. Det blir mange stopp for å ta bilder.
Vi samles på toppen for en kaffe.

I den vakre Heiligenblut kan vi nyte dere herlige eplekake med krem!
Det er anledning til å kjøre flere turer denne dagen.

Se video som Svein Erik laget fra en tur opp Grossglockner!

Neuschwanstein slottet : Mer om det vakre slottet. 

Vi tar en titt på skistedet Bichofshofen, og ser på Tyskland sitt høyeste fjell, Zugspitze. Ørneredet Vi kjører de herlige småveien opp til Berchtesgaden, parkerer syklene og kjøper en billett til bussen som tar oss opp til den berømte heisen. Merk: Vi anbefaler at man også benytter anledningen til egne turer i området! Tyroleraften – Anbefales!

 

 

 

 

Onsdag 4. juni – til Obereggen, Italia – 3 netter

Etter frokost og farvel med Johnny og familien, laster vi på syklene. Fortsetter på flotte fjellveier, inn i Italia, og vi skal bo på: Hotel Obereggen

Nå skal vi utforske Dolomittene som er et ”forhenværende korallrev.” Hotellet er et av de best plasserte for MC opplevelser. Her har vi et utvalg på ca. 30 turer i området. Hva med f.eks. en tur langs den vakre Garda sjøen, og her ligger de kjente fjellpassene tett på! obereggen – Stelvio/Stilfser Joch Det er umulig å unnlate «Passo dello Stelvio» (italiensk Passo dello Stelvio, tysk: Stilfser Joch), som ligger i Italia, på 2757 meter. Dette er en av de høyeste asfalterte fjellovergangen i Alpene, og det nest høyeste i Alpene. Mange påstår hardnakket at dette er den mest spektakulære og flotteste MC-turen i hele Europa. Sjekk ut selv!

 

Det blir laget dagsturer til de berømte fjellpassene, og du kan også kjøre dine egne turer! Det er mulig å besøke Ducati i Bolognia. Dette er en lang tur og man må starte tidlig! Og ta gjerne turen til Venezia, det er ca 2 timers kjøring. Parker i P-huset og ta båten inn til Markus plassen. Kanskje verdens vakreste by!

 

Utsikt fra hotellet i Obereggen.

Lørdag 7. juni kjører vi gjennom Brennerpasset, via Innsbruck og til Munchen. Her blir noen igjen og skal benytte trailer hjem, noen skal levere leie MC og noen kjører videre mot nord og hjem. Reiserute blir avtalt.
Av erfaring vet vi at mange vil være noen ekstra dager og vi hjelper deg selvfølgelig med dette, kostnadsfritt.

Max. 20 deltagere!

Priser: Kr. 15.950,- sjåfør. Passasjer kr. 6.950,- . Dekker 7 overnattinger m/frokost og guiding.
Kr. 3.900,- tillegg for enkeltrom.
Enkeltrom kan oppleve å dele f.eks. oppholdsrom, f.eks. at man får en leilighet. Disse hotellene «pakker» sammen flest mulig, så alle skal få plass. Og vi kan ikke garantere at du får «helt eget». Men hvis du ikke ber om enkeltrom, da deler du uansett et værelse med noen andre.
Tillegg for deltagelse på fellesmiddager og Tyroler aften.
Ferje, biltog og alle andre utgifter dekkes selv! 

  5 – 6 timer   

Bilder fra tidligere turer:

53A4C3DF-D57D-46AF-8E81-B5D97F9CA20B

11C4E190-C3F2-4754-AB48-249A67E83336

 


alp og dk juli 2011 002 lite

Nei, det må jo bli til høyre.


Opp i Dolomittene

Bli med på tur!

EnglishFrenchGermanNorwegian