Sør-Afrika 2025

Sør-Afrika 2025

Avreise: 23.1.2025 Hjemkomst: 7.2.2025 Påmeldingsfrist: 30.9.2024

Merk! Turen er utvidet med 3 dager! Verdens ”beste motorsykkel land», fantastiske veier, utrolig natur, og ikke minst menneskene vi møter! Dette helt spesielle og eksotiske landet består av et område som er omtrent like stort som Frankrike og Spania til sammen.

Landet består av ørken, fjell, sletter og hav, det er nesten som 4 – 5 forskjellige land. Vi starter i Cape Town, kjører sørover langs kysten igjennom berømte Chapmans Peak, videre til Gansbaai, så til det sørligste punktet på kontinentet Cape Agulhas, snur mot nord og østover på fantastiske veier. Vi skal også kjøre Garden Route og fortsetter på Route 62.

Turen passer for alle! Du får en BMW 850 GS som er perfekt for 2, eller å kjøre alene. Kan også leie andre modeller, f.eks. 1250 GS, mot et tillegg. Du kan også leie en H-D hvis du ønsker det! Mange par vil gjerne oppleve alle disse romantiske og vakre stedene. Og for de som gjerne vil prøve og eller kjøre grusveier, legger vi til rette for det, mens andre holder seg på asfalten. Her er det noe for alle! Turen går igjennom områdene, fra Cape Town, som kalles CT, Cape Peninsula, The Western Cape og The Eastern Cape. Vi kjører igjennom fjellpass og vindistrikter. Vi bor på hoteller, B&B og på en afrikansk farm, det blir også mulighet for safari! Turen avslutter vi i Cape Town, for å besøke de kjente landemerkene Robben Island, Table Mountain og shopping i Waterfront området. Våre guider har kjørt mange turer i dette vakre landet og er meget godt kjent. Ønsker du noen dager ekstra, hjelper vi gjerne til med det!

Table Mountain i bakgrunnen og det populære Waterfront området, med utrolig shopping muligheter, alle de kjente merkevarene og noen til. Mange flotte restauranter og et yrende folkeliv. Det arrangeres 3 felles middager og vinsmaking, for de som ønsker, dette avregnes separat. Det planlegges også besøk på noen av de mest kjente restaurantene, som vi har besøkt i mange år. Turen går stort sett på fast dekke, men vi hjelper gjerne til med avstikkere på grus.

Grus kjøring – Det er mulig å kjøre mye grus på denne turen, for de som ønsker det! Man kan kjøre ettermiddagstur ved ankomst overnattingsstedet, og eller ta en morgentur før planlagt avgang.

Die Hel, en drøm for mange, det blir mulighet for en tur inn der, anbefales virkelig! Mens de andre tar en tur på bedre underlag, eller bare slapper av ved poolen!
Litt video fra Die Hell

Torsdag 23.1. Avreise 

Avreisen fra Skandinavia skjer via en europeisk storby. Vi fortsetter turen sørover på kvelden og flyr om natten med ankomst i Cape Town fredag morgen / formiddag.

Vi har en lang flytur foran oss, prøv å bevege deg litt i flyet, gå en tur rundt, strekk litt på armer og bein, og nyt mat og drikke. Merk: Mange ønsker en tidligere ankomst / senere hjemreise, gi beskjed hvis du ønsker det. En guide drar gjerne noen dager før.

Fredag 24.1. Cape Town – Ankomst

Etter ankomst skal vi gjennom passkontrollen. Der vil du få visum for 90 dager, som de stempler i ditt pass. Deretter er vi klare for bagasjebåndet. Etter å ha samlet sammen bagasjen, reiser vi til bostedet. Vi samles etterhvert og har et informasjonsmøte.
Etter møtet drar vi sammen til V & A – Waterfront, med alle sine forretninger, gallerier, restauranter og et fantastisk folkeliv! Vi viser dere de viktigste stedene.

Stobers Tours, som organiserer mange aktiviteter, vil vi presentere deg for! Husk å bestille tid for den aktivitet du ønsker å delta på i Cape Town. 4bikers kan ikke delta på alle aktiviteter!

Lørdag 25.1. Cape Town – kjøre Chapmans Peak til Gansbaii – hente motorsykkel

Etter frokost, reiser vi og tar ut våre motorsykler. Husk kjøreutstyr og hjelm. Ha med pass, førerkort og kredittkort klart for depositum. Etter å ha underskrevet leiekontrakten, går vi igjennom alle funksjoner på motorsykkelen og sjekker at det ikke finnes lakkskader, riper osv. Vi sjekker oljen hver dag og etterfyller hvis nødvendig.

Denne linken er med en H-D og veldig god musikk! Den legendariske The Chapmans Peak, en fantastisk vei for motorsykkelkjøring! Det koster R37 i bompenger. Her er en video fra en drone. «»»Onsert» Bare å glede seg!

Vi kjører innom via Green Point til Clifton, byen hotteste strandområde, videre til Houts Bay. Nå skal vi kjøre en av verdens mest berømte MC veier, Chapman´s Peak. Vi stopper for bilder og sjekker at alt er i orden!  Videre til Simons Town. Det er skiltet med «fare for pingviner»!

Vi tar kysten videre langs False Bay, ut på N2 over to fjellpass og sør på R43 ut til kysten til Gansbaai. Her bor vi hos gode venner, som tar godt vare på oss!

Søndag 26.1. Gansbaii – kjøre til Montagu

Etter en god frokost pakker vi sammen.  Vi tar turen over Akkedisberg Pass, inn på den berømte R316 til sørspissen av det Afrikanske kontinentet, Cape Agulhas. Det blir tid for bilder og se det vakre området. Vi forsetter nordover, tar lunsj i Bredasdorp. krysser N2, vi kjører igjennom vakre landskap og kommer etter hvert frem til Montagu. Her blir vi tatt godt vare på, man kan nyte bassenget eller spa. Det blir felles middag.

Dette er et veldig populært område for en tur på grus, flott natur og mye dyr i naturen!

Mandag 27.1. Montagu – kjøre til Matjeisfontain

Etter frokost er det tid for en spasertur i denne vakre byen, som ligger vakkert til med fjellene rett bak. Når vi er klare, starter vi inn på enda en av de berømte veiene, R318 og vi skal over Burgers Pass og Rooihogte Pass, med litt merkelige 1234 m høyde! I disse områdene kan man ofte se mye sebra og hjortedyr. Vi kommer etter hvert til N1 og tar denne videre til Touws River, hvor vi tar lunsj. Videre til Matjeisfontain, hvor vi skal bo i 2 netter, dette helt spesielle stedet, med egen togstasjon, bil museum, postkontor, restaurant med mer. Her nyter vi gjestfrihet, får en omvisning, nydelig mat og mulighet for en tur i bassenget. Dette er også et sted man virkelig kan se ut i nattehimmelen og nyte utsikt til verdensrommet!

 Tirsdag 28.1 – Matjiesfontain

På morgenen blir vi hentet for å dra på Safari, vi skal få se The Big Five.

Aquila Safaripark Her vil du få se de «5 store» – Løve, leopard, nesehornm den afrikanske elefanten og vannbøffel. Det serveres frokost og lunsj. Husk at man må melde seg på denne turen minst 1 måned før avreise!

De som ikke ønsker å dra på safari, kan ta en dag og kose seg ved f.eks bassenget, eller gjerne ta en tur på motorsykkel i området. Her finnes det mange muligheter.

Hele området rundt dette tettstedet tilbyr fantastiske grusveier!

Onsdag 29.1 – Matjiesfontain – kjøre til Prince Albert

Etter frokost tar vi farvel med Johnny og de dyktig menneskene som gjør stedet så spesielt og fortsetter litt på N1, tar av inn i Prince Albert Valley og kjører til den lille vakre byen hvor vi skal bo. Vi tar lunsj ved ankomst. Etter lunsj sjekker vi inn og tar en samling om hva som skjer videre. Det er mange flotte motorsykkel veier i dette området.

 

Torsdag 30.1 – Prince Albert

Etter frokost, gjør vi klar for turen inn til Die Hel. Det er en av de mest berømte motorsykkel turene, men det krever også god planlegging! Det er ikke vanskeligere enn at hvis man har kjørt litt på grusveier, så klarer man dette. Det er flott natur og blir et minne for livet!

 

De som ikke ønsker å ta den turen, blir med på en flott tur i området.

Fredag 31.1 – Prince Albert – kjøre til Knysna

Etter frokost setter vi kurs mot kysten, vi skal spise lunsj i Mossel Bay, stedet er kjent for mye sjødyr, og stor hai, hvithai er det forsket mye på her.

Knysna, som uttales ”Nyznha”, ligger ved kysten omtrent midt i området som kalles Garden Route. Vi kommer direkte inn i byen på N2 og her finner man mange eldre Viktorianske hus og små kafeer, gallerier og en rolig atmosfære. Byen er også kjent for produksjon av tømmer, nord for byen finner man store områder med skogsdrift.

Vi skal bo på Premier Resort The Moorings, man kan spasere til det meste i byen. En vakker by, mye forretninger og gallerier med lokal kunst og håndverk. Det finnes flere lokale restauranter og barer. Vi anbefaler en lokal restaurant / bar: Oldes Pub & Restaurant. Her blir vi alltid godt mottatt og treffer ofte de lokale sør afrikanere.

Knysna et også kjent for sin sjømat! Her har de stor produksjon av østers og de er kjent for sin gode smak. Knysna Oyster Company, åpnet i 1949 og er i full drift enda. Ryktene sier også at man i skogene rundt Knysna har noen av de siste ville elefanter i SA, altså dyr som ikke er i en nasjonalpark. I lagunen kan man ta en tur med et damplokomotiv, en riktig flott tur.
Her kan vi også anbefale en grustur på ettermiddagen eller før frokost!

Lørdag 1.2. Knysna – Joubertina

Etter frokost fortsetter vi på Garden Route, vi har det indiske hav til høyre med Plettenberg Bay. Snart kommer vi til Bloukrans River Bridge og det er dagen for det store strikkhoppet! Verdens høyeste, 216 m. Anbefales på det sterkeste. De har også noe de kaller Flying Fox, man sitter i en sele og suser ut på en 200 m lang wire! Gi oss beskjed i god tid hvis du skal hoppe! Vi ønsker ikke å la alle vente, da dette kan ta lang tid.

Vi tar veien igjennom Tsitskamma National Park hvis veien er tørr og fin. Her kan det ofte være hardt vær i perioder. Vi fortsetter videre på N2 og krysser Storms River, vi svinger av N2 og kommer snart inn på R62. Og skal overnatte på et fantastisk sted, like etter Joubertina skal vi stoppe langs R62.

Vertskapet har en afrikansk farm, og vi bor i forskjellige hus, på begge sider av veien. Her er standarden B&B og noen må kanskje dele badeværelse eller dusj. Elize, hennes mann og datter lager en helt spesiell kveld for oss. Husk å få tatt et bilde av solnedgangen i fjellene! Her går det en flott 2 timers grus tur opp i fjellområdet!

Vertskapet lager en ekte Sør Afrikansk Braai for oss. Her grilles det kjøtt i store mengder! Og som tilbehør er det alltid mye salat og kaldt øl. De lager også en bar for oss, hvor man betaler selv. Denne spesielle middagen må betales under turen, direkte til Fourbikers sin guide.

Søndag 2.2. Joubertina – Oudtshoorn

Vi tar det rolig denne morgenen, etter en god fest, passer det med en rolig frokost!
Når vi kommer oss ned til hovedveien, R62, fortsetter vi videre vestover. Et fantastisk landskap! Vi kjører igjennom små landsbyer og kommer nært innpå menneskene i området.
Nå er vi midt i området som kalles Karoo, tørt og tøft! Dette er strutsen sitt hjemland.

Byen, som blir kalt ”verdens struts hovedstad” ble etablert ca 1860 og datidens motebilde gjorde strutsfjær svært ettertraktet. Man kunne få opptil £ 1000 for et par strutser, en helt utrolig sum i de dager! Mange forretningsfolk skapte seg formuer og tapte de like fort da motebildet endret seg. Byen er i dag et stille og rolig sted, det finnes fine byggninger fra glansdagene og et par museer. Man finner også grotter i området og The Cango Caves er vel verdt et besøk.

Vi skal bo på Turnberry Boutique Hotel, midt i byen, et hotell vi blir tatt godt vare på!
Fellesmiddag for de som ønsker.

Mandag 3.2. Oudtshoorn – Barrydale

Etter frokost fortsetter vi vestover langs den vakre Route 62. På høyre siden ser vi de vakre Baviannskloff Mountains fjellene. Vi kommer snart til Calitzdorp, en stille og støvete landsby. Og etter hvert kjører vi inn i Ladismith, og vi tar lunsj her i dag.

Vi kjører igjennom mange øde områder, store afrikanske farmer med kveg og struts. På denne etappen velger mange å kjøre på egenhånd!

Plutselig dukker den verdenskjente Ronnies Sex Shop opp i hetedisen. Tid for en kald drikke og ta bilder, henge opp et visitkort og snakke litt med Ronnie. Enda et av disse merkelige stedene som samler på undertøy!

Vi skal på i vakre Barrydale, særlig kjent vin, frukt, god mat og for erotikk og lidenskap…
Her finner man et herlig landskap med mange vingårder og et flott område, stille og rolig og vi skal bo på et gjestehus, med særpreg og et fantastisk vertskap.

Tirsdag 4.2. Barrydale – Cape Town – levere motorsykkel

Etter en god frokost, tar vi veien igjennom det berømte Tradow Pass, videre på vakre R60 til Ashton. Her blir det besøk på en vingård. Videre inn på R43, R45 Franschoek Pass, til Stellenbosch og inn til Cape Town.

Winelands, heter området vi nå kjører inn i, vi er altså midt i hjertet av Sør Afrikansk vinproduksjon. Her blir det mulighter til å smake og kjøpe gode viner! Området er også kjent for eik, det vokser store skoger med tresorten i området. Den kalles også “Eikestad”.  Vi spiser lunsj i en av de flotte småbyene.

Og snart dukker Cape Town opp i det fjerne, vi kjører direkte og leverer motorsyklene. Det er tid for en god tradisjon, en kald drikke på Ferryman! Etter hvert drar vi tilbake til hotellet, hvor bagasjen venter. Vi sjekker inn og fortsetter ferien i vakre Cape Town.

V & A Waterfront Cape Town: Her finner du informasjon om alt som skjer i området! Planlegg ting du selv gjerne vil oppleve! Dette er din tur!

Sør-Afrika er en av verdens største produsenter av diamanter. Her kan man virkelig gjøre et godt kjøp! Vi anbefaler gjerne en forretning, som også gir en omvisning.

Noen tips:
Taxi: Marine Taxi, tlf. +27 21 4340434 er fra din egen mobil. Ellers 021 4340434
Town Ships – guidet tur til slumområdene.
Mama Africa – stedet må bare oppleves! Her blir det felles middag!
Madame Zingare & Cara Lazuli, en middagsopplevelse du aldri vil glemme!
Relish – stedet for en cocktail i Happy Hour tiden, 1800 – 1900.
Hemisphere – populær party klubb, fra 31 etasje ser du hele byen.
Opium – denne klubben stenger når siste gjest har gått …

Lion’s Head – en helt spesiell aftenstur i fullmåne fra Kloof Nek til toppen, ta med lommelykt. Ca. 2 km.

Sett av tid for å besøke en Harley butikk! 9 Somerset Road, Green Point, CT. Ca 20 min å gå fra hotellet. De har stort utvalg både av klær og utstyr!

Sjekk også ut den nybygde fotballstadion som ble brukt under VM. Stadion er virkelig verdt et besøk!

Det finnes svært mange aktiviteter å velge i mellom! Bare si i fra til oss, slik at vi er informert om hva, og når du vil delta på noe. Eller gjøre ting på egen hånd!

Onsdag 5.2. Cape Town

Kan være lurt å kjøpe billetter på nett. Man rekker fint både Robben Island & Table Mountain på en dag.
MEN: Blåser det for mye, stenger både ferje og heis!

Planlegg godt og ta med gode sko!

Torsdag 6.2. – Hjemreise

Etter frokost er det tid for å pakke kofferten, utsjekking er kl. 11:00

Man kan sette bagasjen på oppbevaring frem til man skal reise ut på flyplassen.

Man bør være på flyplassen senest 2 timer før avreise!

Husk å ha pass og billett i håndbagasjen!

Fredag 7.2. – Ankomst Skandinavia

Bli med på tur!

Pris for sjåfør: 39.990,- Passasjer: 9.990,-
Tillegg for enkelt rom: 4.500,-

Noen bilder

 

 

 

 

 

 

EnglishFrenchGermanNorwegian